Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.20., szombat (Tivadar)

A Balatonnál fogták el a Teréz körúti robbantót, videón a TEK konvoja

Offmedia- 2016.10.20. 09:30
989
Kedden sok feltételezett információ, egymásra hivatkozás jelent meg a különböző portálokon a Teréz körúti robbantó elfogásával kapcsolatban.

Hivatalosan egyelőre senki nem erősítette meg a hírt, hogy valóban elfogták a feltételezett gyanúsítottat a TEK-esek.

Az omegahirek.hu információi szerint szerdán délután Keszthelyen fogták el a férfit, Balatonlelle irányából látták többen a TEK konvoját vonulni. A portál azt írja, hogy az évek óta üresen álló Balaton Szálló előtt egy órán keresztül vizsgáltak egy autót, a keszthelyi parti sétányt pedig lezárták. Egyelőre az is csak feltételezés, hogy az üres szállóépület szolgálhatott rejtekül az elkövetőnek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) civil nyomozói egy autót vizsgálnak át a keszthelyi Borbás Vince sétányon 2016. október 19-én.
Forrás:MTI Fotó: Varga György

A privatkopo.hu portál arról számolt be, hogy egy szerb állampolgárt keresnek, aki jól beszél magyarul, és "rendőrség közelinek" számít. A nyilatkozó, névtelenséget kérő férfi, aki az 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején fegyver- és robbanóanyag csempészként tevékenykedett, így szerb és albán bűnözőkkel is kapcsolatba került. A férfi korábban találkozott a feltételezett elkövetővel, az alapján így írta le: most 37-39 éves lehet, rövid, barna hajú, kb. 170 cm magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltűnt: a „kölyök” arcberendezése és hozzá a hideg tekintete.

A 24.hu-n megjelent hírek szerint az elkövető egy Zala megyei település volt polgármesterének fia, elvált szülők gyermeke. Apja hét hónapon át volt polgármester. A férfi állítólag nem együttműködő a hatóságokkal.

Forrás:MTI Fotó: Varga György

Az origo.hu szerint valóban a Teréz körúti robbantót fogták el egy Zala megyei településen, a nyomozókat pedig egy "csellel szerzett" DNS-minta vezette nyomra. A portálon megjelent cikk szerint abban a házban fogták el, ahol él.

A 444.hu szerint ez a "cseles" DNS-minta szerzés úgy történt, hogy édesanyjától vettek mintát egy közúti ellenőrzés és szondáztatás alkalmával, és az így szerzett mintát vetették össze a Teréz körúton hagyott hátizsákon talált mintákkal.

Hogy pontosan melyik Zalai településről van szó, miért vonultak Keszthelyen és Hévízen is a TEK-esek, azt nem tudni, de az index.hu-nak egy olvasó videót is küldött arról, hogy a Hévíz melletti településen, Karmacson vonulnak a páncélozott autók.

Korábban a robbantásról:
Hozzászólások