Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.28., szerda (Simon, Szimonetta)

A csalódottság ellenére is mindenki ünnepelt

Offmedia- 2016.06.27. 11:00
480
A fővárosi szurkolók most is ünnepelték, bíztatták a kiesett magyar csapatot.

Budapesten a "Ria, ria, Hungária!" és a "Szép volt fiúk!" rigmusokkal, tapsolva ünnepelték a magyar labdarúgó-válogatottat vasárnap este, amely a belgáktól elszenvedett vereséggel kiesett a franciaországi Európa-bajnokságból - jelentették a helyszínekről az MTI tudósítói.

Szurkolók az Erzsébet körúton
Forrás:MTI Fotó: Balogh Zoltán

Országszerte tízezrek szurkoltak a franciaországi Európa-bajnokságon (Eb) vasárnap este Belgium ellen játszó magyar labdarúgó-válogatottnak. A meccset több helyen óriáskivetítőkön nézték, számos kocsmában, szórakozóhelyen szurkoltak együtt a magyar csapatnak. A fővárosban a vereség ellenére szurkolók csoportjai most is ünneplésbe kezdtek. A meccs után a belvárosban néhány helyen a forgalmat is akadályozták az ünneplő tömegek. 

Az MTI tudósítója a Nagykörúton azt tapasztalta: sokan csalódottak, de ezzel együtt sokan most is ünnepelték, biztatták a magyar csapatot. Az emberek egy része a meccs után nyugodtan elindult haza, mások most is a belváros utcáin maradtak, s ünnepelték a magyar csapatot. A legtöbben azt kiabálják: "Szép volt fiúk!", a Nyugatinál elénekelték a magyar Himnuszt, görögtüzet gyújtottak. Emellett több helyen most is énekelték a magyar szurkolók szokásos dalát: a Soho Party Az éjjel soha nem érhet véget című számát. Továbbá dobolással, tapsolva hajráztak, az autósok dudáltak a magyar csapatnak.

Forrás:MTI Fotó: Balogh Zoltán

A főváros több pontjáról vonuló szurkolók a Nagykörúton, az Andrássy úton, az Oktogonnál, a Nyugati tér környékén okoztak fennakadást a közlekedésben. A meccs utáni órában komolyabb rendbontás nem történt, de voltak szurkolók, akik lámpaoszlopra, illetve villamosmegálló tetejére is felmásztak.

Korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a vasárnap esti magyar-belga meccset követően várható szurkolói vonulás miatt lezárások lehetnek Budapest belvárosában. A pénteken a rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint vasárnap 23 órától hétfő hajnali 4 óráig az V., VI. és VII. kerületben lehetnek korlátozások.

Forrás:MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Budapesti Közlekedési Központ is felhívta a figyelmet arra, hogy a mérkőzés előtt és után több troli, busz, villamospótló és éjszakai buszjárat közlekedése változhat a fővárosban.


Hozzászólások