Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

A gödöllői kisrepülő baleset szemtanúit keresik

MTI- 2016.09.20. 07:00
620
Elszállították a roncsokat Gödöllőről.

Zárt trélerre pakolták, majd hétfő délután további vizsgálatra egy hangárba vitték a vasárnap reggel Gödöllő térségében szerencsétlenül járt két kisrepülő roncsait. A balesetben négyen haltak meg. A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a rendőrség befejezte a helyszínelést a gödöllői arborétumban, de a létesítmény egy ideig, a helyreállítási munkák végéig még zárva marad.

Vasárnap reggel két kisrepülőgép ütközött össze és zuhant le Gödöllő és Isaszeg között: egy Cessna 182-es, amely ejtőernyősök szállítása után tért vissza éppen a gödöllői reptérre, és egy sétarepülésre induló Piper-28-as. A nyomozás eddigi adatai szerint a Cessnában csak a pilóta, egy 41 éves veresegyházi férfi tartózkodott, míg a Piperben hárman ültek: ezt a kisrepülőt egy 35 éves budapesti férfi vezette, utasa egy 42 éves budapesti nő és egy 8 éves budapesti kisfiú volt. A baleset következtében mind a négyen életüket vesztették - tájékoztatott a szóvivő.


Hozzátette: a rendőrség lefolytatta a helyszíni - és a halottszemlét, ezután kerülhetett sor a roncsok elszállítására és további szakértői vizsgálatra. Hogy pontosan hová viszik a roncsokat, arról a szóvivő nem akart nyilatkozni, mert mint mondta, a vizsgálatot folytató kirendelt szakértők háborítatlanul szeretnének dolgozni.

A rendőrség meghallgatja a légi baleset idején a közelben tartózkodó tanúkat, illetve várják azoknak a jelentkezését, akik a tragédiáról érdemleges információkkal rendelkeznek, esetleg fénykép- vagy videófelvételt készítettek a történtekről. Jelentkezni személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályán (1133. Budapest, Pozsonyi út 56.) lehet, a telefonhívásokat a PMRFK tevékenység-irányítási központjának 06-1-236-28-83-as telefonszámán, illetve a "Telefontanú" zöld számán (06-80-555-111 ) és a 107-es, 112-es központi segélyhívókon fogadják.

A szóvivő kitért arra is, hogy a baleset okáról csak a várhatóan hónapokig tartó vizsgálatok befejezése után lehet nyilatkozni. A légi baleset körülményeit több szerv is vizsgálja.


Hozzászólások