Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

A Liberálisok külpolitikai szakértője a népszavazásról beszélt Veszprémben

MTI- 2016.09.26. 16:54
588
MLP: a népszavazás Magyarország európai jövőjéről szól.

A Liberálisok külpolitikai szakértője szerint az európai értékekről, illetve Magyarország európai jövőjéről szól az október 2-i népszavazás, ezért az "egyetlen igazi, aktív és cselekvő válasz" az igen.

 

Hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján Szent-Iványi István kitért arra, hogy az európai menekültpolitikában a közelmúltban jelentős változás következett be, amit a pozsonyi csúcson ki is nyilvánítottak.


Ennek fontos elemei, hogy az országok közös megoldást keresnek a menekültválságra, meg akarják állítani az ellenőrizetlen beáramlást, lezárják a balkáni útvonalat, a kvóta ügyében pedig konszenzusos megoldásra törekednek - tette hozzá.

Szent-Iványi István kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy Brüsszel Magyarország hozzájárulása nélkül nem telepíthet az országba menekülteket.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

 

Hozzászólások