Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

A pápai vonalon is változik a menetrend

Offmedia- 2016.11.07. 12:31
893
Az ideiglenes menetrendi változásokért kattints!

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Forrás:Off Média

Belföldi vasúti hírek

November 8-án és 9-én rövidebb útvonalon járnak a vonatok a budapesti Gyermekvasúton. Pályakarbantartási munkák miatt két napon át a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton a vonatok rövidített útvonalon, csak Szépjuhászné és Széchenyihegy állomás között közlekednek.

 


______________________

 


A Budapest–Esztergom vasútvonalon felújítási és villamosítási munkák miatt megváltozott a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. Az őszi hétvégeken – péntek estétől vasárnap üzemzárásig – a teljes vonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek. Péntekenként az utolsó személyvonat a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 17:20-kor, Esztergomból a fővárosba 19:11-kor indul. A péntek esti járatok, valamint szombaton és vasárnap minden vonat helyett pótlóbuszok közlekednek Budapest, Árpád híd autóbusz-állomástól Esztergomig. Péntek este az első pótlóbusz a fővárosból 18:05-kor, Esztergomból 20:10-kor indul.

 

A korlátozásban még érintett hétvégék: november 11-13. A pótlóbuszok Budapestről, a VOLÁNBUSZ Árpád hídi állomásáról indulnak és oda is érkeznek.

  • Egyes településeken a buszok útvonala nem érinti a vasútállomásokat, vasúti megállóhelyeket a közút eltérő vonalvezetése miatt.
  • Az E jelzésű vonatpótlók járnak Budapest és Esztergom között a teljes útvonalon. Ezek a buszok a fővárosban – Üröm vasúti megállóhely kivételével – nem érintik a 2-es vonali állomásokat, valamint Solymár vasútállomás helyett Solymár elágazásnál (Auchan áruház), Piliscsaba vasútállomás helyett Piliscsaba iskola, Volán autóbuszmegállónál állnak meg.
  • Az S jelzésű vonatpótlók csak Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, továbbá – az E jelzésűtől eltérően – Solymár vasútállomásnál és Pilisszentiván községháznál veszik fel az utasokat.
  • Klotildliget és Szabadságliget megállóhelyek között a P jelzésű betétjáratok közlekednek.
  • Az említett hétvégéken, szombaton és vasárnap az Esztergom–Komárom vonalon is pótlóbuszok közlekednek Esztergom és Tokod között.


November 7/8-tól 10/11-ig és november 14/15-től 29/30-ig karbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Pilisvörösvár–Esztergom állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek az éjszakai időszakban. Budapest felé az első kettő, illetve Esztergom felé az utolsó kettő vonat helyett lesznek vonatpótlók. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között csatlakozó betétjáratok közlekednek a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz.

______________________

 

A Pápa–Csorna vonalon november 7-től 27-ig pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

 

______________________

 


Zalaegerszeg és Zalalövő között november 7-től 8-ig javítják a vágányokat. A vonatok menetrendje módosul, illetve vonatpótló buszokkal kell utazni. Zalalövő–Őrihodos között motorvonat közlekedik, emiatt Őrihodoson a két nemzetközi gyors utasainak a továbbutazásukhoz át kell szállniuk.

 

______________________

 


A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon pályakorszerűsítés miatt Siófok és Fonyód között vonatpótló buszokkal kell utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a Kaposvár–Fonyód vonal Osztopán és Fonyód közötti szakaszán minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A december 10-i menetrendváltásig érvényes változások után – a munkálatok folytatása miatt – továbbra is korlátozásokra kell számítani. A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg.

 

  • A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon az ütemes gyorsvonatok és személyvonatok részben módosított menetrend szerint közlekednek, az ütemes gyorsvonatok menetrendje Budapest és Siófok között változatlan marad.
  • A Budapestről induló ütemes gyorsvonatok a hosszabb közúti menetidő miatt Fonyód–Nagykanizsa, illetve Balatonszentgyörgy–Keszthely között később, ellenkező irányban Nagykanizsa–Fonyód, illetve Keszthely–Balatonszentgyörgy között korábban közlekednek. Budapest–Nagykanizsa, valamint Budapest–Keszthely között a gyorsvonatoknál – az átszállás és a hosszabb közúti menetidő miatt – átlagosan 28-33 perccel megnő az eljutási idő.
  • Az AGRAM nemzetközi InterCity vonat módosított útvonalon Budapest-Keleti–Dombóvár–Gyékényes érintésével, kerülő útvonalon, a Budapest–Dombóvár közötti ütemes InterCity vonattal egyesítve közlekedik.
  • Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön és Nagykanizsán a csatlakozásokat a vágányzári menetrendhez igazították. Az átszállási idő minimum 5-6 perc.
  • A Kaposvár–Fonyód vonalon minden vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A vonatok helyett Osztopán és Fonyód között autóbuszok szállítják az utasokat. Kaposvár–Fonyód között – az átszállás és a hosszabb közúti menetidő miatt – átlagosan 8-18 perccel megnő az eljutási idő.

______________________

 


A Budapest–Székesfehérvár vonalon november 8-tól 14-ig, majd november 18-tól 21-ig Martonvásár és Székesfehérvár között karbantartások miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

 

______________________

 


Göd és Vác között november 11-én 22 órától 14-én 5 óráig pályakarbantartást végeznek. A Budapest–Vác–Szob vasútvonalon a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Budapest-Nyugati–Vác közötti S70-es vonatok csak Gödig közlekednek és onnan indulnak. A Budapest-Nyugati–Szob–Budapest-Nyugati viszonylatú Z70-es zónázó vonatok Göd–Vác, illetve Vác–Göd  között mindenhol megállnak. A zónázó és a helyi személyvonatok átszállási állomása  a váci helyett a gödi állomás. A vonalon közlekedő EuroCity vonatok Gödön is megállnak.

 

______________________

 


A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-START. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

 

______________________


A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon november 7-től 10-ig a Rákoshegy–Mende közötti szakasz felújításán dolgoznak. A hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

 

______________________


Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat december 10-ig. Az utasoknak ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

 

_____________________


A GYSEV Szombathely–Hegyeshalom vasútvonalán végzett pályakarbantartási munkák miatt november 16-tól 22-ig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az InterCity vonatok helyett Szombathely és Csorna között, a személyvonatok helyett Porpác és Csorna között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

 


Hozzászólások