Keresés
-18O
Veszprém
2019.03.24., vasárnap (Gábor, Karina)

A vasúti tragédiák megelőzéséért kampányol a MÁV

MTI- 2016.08.19. 00:41
342
A program szükségességét a társaság szerint még mindig számos tragédia és káreset támasztja alá.

A biztonságos vasúti közlekedés érdekében kampányol a MÁV, a MÁV-START és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a balatonfüredi, szombaton pedig a veszprémi vasútállomáson - közölte a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az akció célja az, hogy felhívják  figyelmet az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartására. Az idén nyáron már Siófokon, Veszprémben, Balatonfüreden, Fonyódon, Nagykanizsán és Pécsett tartottak utasbiztonsági programokat, most pedig visszatérnek aBalaton környékére. 
A program szükségességét a társaság szerint még mindig számos tragédia és káreset támasztja alá. Nemrégiben Siófokon egy fénysorompóval biztosított gyalogos átjáróban gázolt halálra egy fiatal férfit a vonat, aki telefonálás közben figyelmetlenségből lépett a sínekre, Balatonalmádiban pedig ismeretlenek sörpadot tettek a vágányra egy útátjáróban, ami miatt egy személyvonat késett.

Forrás:Off Média

A vasúttársaság közölte: mintegy 5,8 milliárd forint európai uniós forrásból három év alatt mintegy 170 vasúti átjáró biztosítottságát javítják sorompókorszerűsítéssel, fény- és félsorompók, jobb észlelhetőséget nyújtó LED fényforrások beépítésével. 2015-ben 44 szintbeli kereszteződésben fejeződtek be a munkák.

A hazai vasúti átjárókban a MÁV tájékoztatása alapján tavaly 66 baleset történt, héttel kevesebb, mint 2014-ben, a személyi sérüléssel járó esetek száma pedig 35-ről 32-re csökkent. Ezek közül 16 esetben halt meg a gépjármű vezetője vagy utasa, rajtuk kívül 14 vonaton utazó utas és 36 gépjárműben utazó személy sérült meg, valamint nyolc gyalogos és egy kerékpáros szenvedett balesetet útátjáróban.

A 66 baleset közül 16 sorompóval nem biztosított, 30 fénysorompóval, 20 pedig fény- és félsorompóval biztosított átjáróban történt. Vasúti berendezés meghibásodásából eredő baleset hat éve nem volt - emelte ki a MÁV.


Hozzászólások