Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

Beköszöntött az ősz

MTI- 2016.10.03. 06:08
431
A héten már hűvös, őszies lesz az időjárás.


Időjárási helyzet Európában:

A kontinensen egyre kisebb területre szorul vissza a nyárias idő. A Földközi- és az Égei-tenger menti országokon kívül még a Balkán-félszigeten és Ukrajnában melegszik 25 fok fölé délutánra a levegő. A szárazföld nagyobb részén már az észak, északnyugatról áramló hidegebb léghullámok hatása érvényesül. A két eltérő tulajdonságú levegő választóvonala éjfélkor a Benelux-államoktól az Alpokon át a Földközi-tenger délnyugati medencéjéig húzódott. Az időjárási front környezetében borult is az ég, több helyen esik az eső. Ez a frontrendszer hétfő estig keletre mozdul el, a Kárpát-medence időjárása is átalakul. A nedvesebb és hűvösebb levegő hatására sok lesz felettünk a felhő, és esőre, záporra is számítani kell.

Forrás:Off Média


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmeneti felszakadozás hétfőn a Dunántúlon lehet. Összességében több helyen számíthatunk esőre, záporra, vasárnap délen, hétfőn keleten egy-egy zivatar sem kizárt. A szél vasárnap estétől fokozatosan északnyugatira fordul, és hétfőn többfelé megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb a hajnal. 
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 21 fok között valószínű, a tartósan borult dunántúli tájakon lesz a hidegebb, a 20 fok közeli csúcsérték pedig a Tiszántúlon várható.


Hozzászólások