Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Csak este várható eső

MTI- 2016.10.18. 06:02
343
Szerdán hajnalra nyugaton foltokban köd képződhet.

 

Időjárási helyzet Európában

Tovább tart szárazföldünk fölött a magasnyomás uralma. A tengerszintre átszámított légnyomás mára virradóan Törökország déli és Norvégia nyugati partvidékén, valamint az Ural közvetlen közelében alakult csupán 1020 hPa alatt. A Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget között vezet majd az útja annak az északról lefűződött ciklonnak és hidegcseppnek, amely a jelenleg a magasnyomásba ékelődő, gyengülő okklúziós front területe felé tart, és a hét közepén a térségben kiadós esőzéseket, az Alpokban havazást okoz majd.

A Fekete-tengertől északra található az anticiklon középpontja, arrafelé nagyrészt derült az ég. Másutt ugyanakkor nagyrészt erősen felhős vagy borult az ég, nagy területen párás, éjszakánként foltokban ködös az idő, kevésbé felhős tájak a Mediterráneumban vannak. Európában jelentősebb csapadék a már említett gyengülő front mentén, az Alpokban fordul elő. A hőmérséklet csúcsértéke a Fekete-tengertől a Skandináv-félszigetig terjedő területen általában 4 és 9 fok között alakul. Délebbre 10, 17 fok a jellemző, de a Földközi-tenger medencéjében 22, 27 fokig melegszik fel a levegő. A Kárpát-medencében szerda estig folytatódik a nagyrészt erősen felhős vagy borult idő, ma a Nyugat-Dunántúlon, holnap estétől északon várható több helyen eső.


Várható időjárás az ország területén szerda estig

Általában erősen felhős vagy borult idő várható, kedden elsősorban a Dél-Alföldön, éjszaka és szerdán reggel nyugaton lehet kisebb körzetekben átmenetileg szakadozottabb a felhőzet. Kedden a Nyugat-Dunántúlon több helyen lesz eső, estétől főként az ország középső részén valószínű szórványosan kisebb csapadék. Szerdán napközben csak helyenként, estétől északon egyre többfelé várható eső, szitálás. A többnyire délkeleti, keleti szél kedden többfelé megélénkül. Hajnalra nyugaton foltokban köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 9 és 14 fok között várható.

 

Hozzászólások