Keresés
-18O
Veszprém
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Déltől sokfelé várható eső

MTI- 2016.11.11. 06:36
449
Ilyen idő várható pénteken.

Időjárási helyzet Európában:


Észak-Európa időjárását nagykiterjedésű anticiklon alakítja. Területén sokfelé alacsonyszintű rétegfelhőzet borítja a tájat, és hideg is van; Norvégia keleti részén csak -10, -12, Oroszország északi részén -10, -16 fokig emelkedik napközben a hőmérséklet. Kontinensünk más tájain különböző  stádiumban lévő ciklonok okoznak többfelé csapadékos időjárást. Így az Északi-tengertől délkeletre egészen Lotaringiáig, továbbá Olaszországból, valamint a Fekete-tenger térségéből is több helyről jelentettek esőt. A csúcshőmérséklet csak a Dublin-Párizs-Milánó-Zágráb-Szkopje-Donyeck vonaltól délre emelkedik 10 fok fölé, de Görögországból 24, 25 fokot is jelentettek. Péntek estig a Kárpát-medence a nyugati ciklon előoldalán helyezkedik el, pénteken egyre többfelé kell csapadékra számítani.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Péntek délelőttől kezdve nyugat felől egyre nagyobb területen beborul az ég, de a Tiszántúlon estig jellemzően fátyolfelhős idő várható többórás napsütéssel. Pénteken délelőttől kezdve a Dunántúlon egyre többfelé elered az eső, ami késő estétől a középső területekre és a Dél-Alföldre is átterjed. Jelentős mennyiségű csapadék várható! Az Alpokalja magasabban fekvő részein már napközben is átválthat a halmazállapot havas esőre, hóra, de ott késő estétől erre már síkvidéken is számítani kell. Csütörtökön a déli, pénteken délutánig a délkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések a Dunántúl északi felén, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Ugyanakkor péntek estétől a szél fokozatosan északira, északkeletire fordul, és egyre nagyobb területen megélénkül, illetve meg is erősödik.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -3 fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.


A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 7 és 12 fok között alakul, de az Alpokalján és az Északi-középhegység északi oldalán csak 4, 6 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Hozzászólások