Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.19., péntek (Emma)

Eddig tartott a nyár?

MTI- 2016.08.29. 06:45
379
Kedden változóan felhős időre, az ország túlnyomó részén többórás napsütésre és elszórtan záporokra, zivatarokra számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


Időjárási helyzet Európában:
A Madrid-Krakkó-Moszkva vonaltól délkeletre leszálló légmozgások hatására derült, napos, eseménytelen az időjárás, az átlagosnál több fokkal melegebb van. Madrid térségében 35, Zürichben 28, Lengyelországban 31, 32 fok köré emelkedik délutánra a hőmérséklet. Nyugat-Európa fölött, nagyjából Bordeaux-tól Németországon át Skandinávia déli részéig húzódik jelenleg az a frontzóna, amely előtt Németország fölé szokatlanul meleg levegő áramlott a hétvégén. Nagy területen mértek 35 fok körüli csúcshőmérsékletet az országban, ami ott rekordnak számít augusztus végén. A front mentén ugyanakkor többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar, és a front átvonulását követően jelentősen, 10-12 fokkal visszaesik a hőmérséklet a térségben. Svédországba és Norvégiába már beszökött az ősz, mindössze 11, 15 fokig melegszik fel délutánra a levegő. Kedd estig az előbb említett hidegfront - jelentősen legyengülve ugyan, de - a Kárpát-medence felett is átvonul, szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Hétfőn északnyugat felől felhősödés kezdődik, amely estig nagyjából a Kaposvár-Miskolc vonalig terjedhet. Estig a Balatontól északra és nyugatra fekvő területeken és az Északi-középhegység nyugati felén fordulhat elő zápor, zivatar, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti. Éjszaka a délkeleti megyéket kivéve - ahol még derült marad az ég - helyenként várható csapadék, nagyobb számban az előbb említett vonal szélesebb sávjában. Kedden változóan felhős időre, az ország túlnyomó részén többórás napsütésre és elszórtan záporokra, zivatarokra számíthatunk. Csapadékra kedden legnagyobb esély a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon, legkisebb a Dél-Dunántúlon van. A szél hétfőn előbb az Észak-Dunántúlon, majd kedd reggelre mindenütt északira fordul, megélénkül, több helyen átmenetileg meg is erősödik, sőt a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 31 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

 

Hozzászólások