Keresés
-18O
Veszprém
2019.03.24., vasárnap (Gábor, Karina)

Egyre több helyen esik ma

MTI- 2016.10.04. 05:43
302
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról.

Időjárási helyzet Európában:

Európa középső területei felett Észak-Skandináviától a Germán-Lengyel-alföldön keresztül egészen a Földközi-tenger középső medencéjéig alacsonynyomású zóna helyezkedik el. Ebben a ciklonális mezőben éjfélkor a Kárpát-medence nyugati része felett, valamint a medencétől északra hullámzó frontrendszer húzódott, amelyek mentén borult volt az ég, többfelé esett az eső. A kontinens időjárását meghatározó másik nagyléptékű légköri képződmény a szárazföld nyugat felén található magasnyomás. Az anticiklonnak köszönhetően nyugaton, délnyugaton sok a napsütés, de az északabbi tájakon már mérsékelt a felmelegedés. Az említett két képződmény közös áramlási rendszerében észak felől kedden a Kárpát-medence fölé nedves, és egyre hidegebb levegő áramlik, tovább csökken a hőmérséklet, és még esőre, záporra is számítani kell.


Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmenetileg, éjszaka főként az ország déli harmadán válik szakadozottá a felhőzet. Összességében több helyen számíthatunk - akár ismétlődő jelleggel is - esőre, záporra, keleten egy-egy zivatar sem kizárt. Kedden túlnyomóan borult idő várható észak felől egyre több helyen esővel, záporral, késő estétől csökken majd északnyugat felől jelentősen a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé erős lesz, kedd délutántól nagy területen viharossá is fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, a kevésbé felhős, szélvédett helyeken lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 11 és 16 fok között valószínű.

Hozzászólások