Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

Egyre több helyen várható eső, záporeső

MTI- 2016.10.20. 06:00
347
Csütörtökön néhol megélénkül a szél.

 

Időjárási helyzet Európában

Kelet-Európa felett anticiklon helyezkedik el, amely meghatározza Oroszország európai felén kívül Ukrajna, Belorusszia és a Baltikum időjárását is. A magasnyomás nagy részén kevés a felhő, csapadék sincs, a hőmérséklet nappal 5 és 10 fok között, éjjel kevéssel fagypont alatt alakul.

E légköri képződmény északi és északkeleti peremén vannak borult területek, de számottevő csapadék ott sincs, csak az Urálban fordulnak elő hózáporok. A sok felhő miatt éjjel is csak helyenként csökken fagypont alá a hőmérséklet. Szintén anticiklon van kontinensünk délnyugati, nyugati részén, errefelé azonban jóval melegebb van, 20, 25 fokos maximum-értékeket mérnek, sőt Spanyolország déli részén 30 fok is előfordul. Ugyanakkor Európa középső részén, hozzávetőlegesen az Északi-tengertől az Alpokon át Dél-Olaszországig, ciklonok alakítják az időjárást. Ennek megfelelően az említett területeken borult ég a jellemző, sokfelé esik az eső, a magasabb hegyekben havazik, helyenként jelentős mennyiségű csapadékot mérnek. A hőmérséklet csúcsértéke északabbra 11 és 16, Olaszországban 16 és 20 fok között változik. A Kárpát-medence fölé csütörtök estig dél felől enyhe és nagy nedvességtartalmú levegő áramlik, éjszakától nyugat felől egyre többfelé számíthatunk csapadékra.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Az ország nagy részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de csütörtökön délkeleten, keleten több helyen elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és ott  néhány órára a nap is kisüthet. Éjszaka a Dunántúlon már sokfelé, csütörtökön keleten is egyre több helyen várható eső, záporeső. Északnyugaton helyenként jelentős mennyiségű csapadék valószínű. A délkeleti szél a Tatabánya-Szeged vonalban megélénkül, csütörtökön néhol meg is erősödik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 9 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 8 és 13, délkeleten, keleten 14, 16 fok között alakul.

 

Hozzászólások