Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Enyhe idő várható ma

MTI- 2016.11.17. 05:46
493
Ilyen időjárásra számíthatunk csütörtökön.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északnyugati területei fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Hatására arrafelé túlnyomóan borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék; eső, havas eső, ónos eső, havazás. Ugyanakkor Dél- és Kelet-Európa időjárását anticiklon alakítja. A keleti tájakon felhős, párás, helyenként tartósan ködös az idő, és gyenge havazás is előfordul, délen azonban többfelé kisüt a nap, és számottevő csapadékról sem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti részén általában 0 és -5, az Ural előterében -8, -18 fok között alakul. Ennél enyhébb az idő a középső vidékeken, ott 0, +8 fokot mérnek. A legmelegebb nyugaton és délen van, ahol a kora délutáni órákra általában  11, 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi félsziget déli részén néhol 20, 22 fok is előfordul. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé egyre enyhébb, kezdetben nedves, majd kissé szárazabb levegő áramlik.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Csütörtökön eleinte erősen felhős lesz az ég, majd délnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben északon, északkeleten többfelé, másutt néhol alakul ki eső, északkeleten eleinte havas eső, ónos eső, az északkeleti határnál havazás is lehet. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 3 és 8 fok között valószínű, de északkeleten ennél hidegebb, délnyugaton enyhébb lesz az idő.

Hozzászólások