Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.28., szerda (Simon, Szimonetta)

Észrevehetetlen biztonság a fesztiválokon

MTI- 2016.06.27. 07:10
415
Szigorúbb biztonsági ellenőrzések a fesztiválokon.

Szigorúbb biztonsági ellenőrzésekre kell számítani a nagy magyarországi fesztiválokon is, de fontos, hogy a fesztiválozókban ne növekedjen emiatt a félelem - írta szombaton a Magyar Hírlap.

 

A napilapnak a soproni VOLT fesztivált, a Balaton Soundot és a Sziget fesztivált szervező Sziget Kft.-nél azt mondták, rendezvényeik eddig is a nemzetközi élvonalba tartoztak biztonsági intézkedések terén is, de az új "kihívások" miatt fejleszteniük kell, de a szervezők számára a legfontosabb az észrevehetetlen biztonság.

Forrás:pixabay.com

Hozzátették: a Sziget idején a szigetlakókat őrző szolgálatok több emberrel lesznek jelen, de ez csak a bejáratnál és annak környékén lesz érzékelhető. 
A biztonságot technikai fejlesztésekkel is igyekeznek javítani, így a kamerás beléptető rendszerekkel, jegyvásárláskor történő személyazonosítással, valamint évek óta együttműködik a Sziget Kft. a Terrorelhárítási Központtal és a készenléti rendőrséggel is.

Szigorúbb biztonsági ellenőrzésre készülnek a VeszprémFesten is, bár nézőszám alapján nem számít tömegrendezvénynek a fesztivál. Közlésük szerint bár még készül az idei biztonsági és beléptetési szabályzat, az szigorúbb lesz, mint a tavalyi.

 

Hozzászólások