Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.17., hétfő (Laura, Alida)

Ezeken a szakaszokon változik a menetrend

Offmedia- 2016.10.03. 11:00
600
Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Forrás:Off Média

A Budapest–Komárom–Győr–Hegyeshalom vonalon október 3-tól 16-ig Kelenföld és Budaörs között pályakarbantartás miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Néhány vonat csak Kelenföld és Tatabánya között közlekedik. Jónéhány járat pedig munkanapokon, a teljes útvonalon kimarad a menetrendből. Pótlásukra a Budapest–Győr közötti sebesvonatok Kelenföld és Tatabánya között minden állomáson megállnak, ez esetben pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

Hirdetmény

Hirdetmény2

______________________

A Budapest–Esztergom vasútvonalon felújítási és villamosítási munkák miatt változott a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. Az őszi hétvégéken péntek estétől vasárnap üzemzárásig a teljes vonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek. Péntekenként az utolsó személyvonat a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 17:20-kor, Esztergomból a fővárosba 19:11-kor indul. A péntek esti járatok, valamint szombaton és vasárnap minden vonat helyett pótlóbuszok közlekednek Budapest, Árpád híd autóbusz-állomástól Esztergomig. Péntek este az első pótlóbusz a fővárosból 18:05-kor, Esztergomból 20:10-kor indul.

A korlátozásban érintett hétvégék: szeptember 30-október 2., október 7-9., november 4-6., november 11-13.

 • A pótlóbuszok Budapestről, a VOLÁNBUSZ Árpád hídi állomásáról indulnak és oda is érkeznek.
 • Egyes településeken a buszok útvonala nem érinti a vasútállomásokat, vasúti megállóhelyeket a közút eltérő vonalvezetése miatt.
 • Az E jelzésű vonatpótlók járnak Budapest és Esztergom között a teljes útvonalon. Ezek a buszok a fővárosban – Üröm vasúti megállóhely kivételével – nem érintik a 2-es vonali állomásokat, valamint Solymár vasútállomás helyett Solymár elágazásnál (Auchan áruház) és Piliscsaba vasútállomás helyett Piliscsaba iskola, Volán autóbuszmegállónál állnak meg.
 • Az S jelzésű vonatpótlók csak Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, továbbá – az E jelzésűtől eltérően – Solymár vasútállomásnál és Pilisszentiván községháznál veszik fel az utasokat.
 • Klotildliget és Szabadságliget megállóhelyek között a P jelzésű betétjáratok közlekednek.
 • Az említett hétvégéken, szombaton és vasárnap az Esztergom–Komárom vonalon is pótlóbuszok közlekednek Esztergom és Tokod között.

November 30-ig – néhány nap kivételével – az éjszakai időszakban a Pilisvörösvár és Esztergom közötti szakaszon Budapest felé az első kettő, illetve Esztergom felé az utolsó kettő vonat helyett szintén vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között csatlakozó betétjáratok közlekednek a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz. Az ünnepi forgalomra tekintettel az október 23-i és november 1-jei hétvégén Budapest és Esztergom között nem kell pótlóbuszokkal utazni.

Hirdetmény1

Hirdetmény2

Hirdetménytérképes

Hirdetmény4esvonal

Térképes4esvonal

______________________

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon pályakorszerűsítés miatt Siófok és Fonyód között vonatpótló buszokkal kell utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változik a menetrend, a Kaposvár–Fonyód vonal Osztopán és Fonyód közötti szakaszán minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A december 10-i menetrendváltásig érvényes változások után – a munkálatok folytatása miatt – továbbra is korlátozásokra kell számítani. A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg.

 • A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon az ütemes gyorsvonatok és személyvonatok részben módosított menetrend szerint közlekednek, az ütemes gyorsvonatok menetrendje Budapest és Siófok között változatlan marad.
 • A Budapestről induló ütemes gyorsvonatok a hosszabb közúti menetidő miatt Fonyód–Nagykanizsa, illetve Balatonszentgyörgy–Keszthely között később, ellenkező irányban Nagykanizsa–Fonyód, illetve Keszthely–Balatonszentgyörgy között korábban közlekednek a gyorsvonatok. Budapest–Nagykanizsa, valamint Budapest–Keszthely között a gyorsvonatoknál – az átszállás és a hosszabb közúti menetidő miatt – átlagosan 28-33 perccel megnő az eljutási idő.
 • Az AGRAM nemzetközi InterCity vonat módosított útvonalon Budapest-Keleti–Dombóvár–Gyékényes érintésével, kerülő útvonalon át, a Budapest–Dombóvár közötti ütemes InterCity vonattal egyesítve közlekedik.
 • Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön és Nagykanizsán a csatlakozásokat a vágányzári menetrendhez igazították. Az átszállási idő minimum 5-6 perc.
 • A Kaposvár–Fonyód vonalon minden vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A vonatok helyett Osztopán és Fonyód között autóbuszok szállítják az utasokat. Kaposvár–Fonyód között – az átszállás és a hosszabb közúti menetidő miatt – átlagosan 8-18 perccel megnő az eljutási idő.

Hirdetmény

Hirdetménytérképes

Hirdetmény29vonal

Hirdetmény26vonal

Hirdetmény36vonal

Térképes36vonal

Hirdetmény39vonal

______________________

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-START. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

Hirdetmény

______________________

A Budapest–Cegléd vonalon, október 7-én 21:25-től 10-én 5:05-ig Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között karbantartási munkák miatt a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Hirdetmény

Hirdetmény2

Hirdetmény3

Hirdetmény4

______________________

A Nyíregyháza–Vásárosnamény vonalon, október 1-től október 6-ig Nyíregyháza és Ófehértó között pályakarbantartást végeznek. Emiatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Nyíregyháza és Nyíregyháza külső–Ófehértó állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Hirdetmény

______________________

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat október 28-ig. Az utasoknak Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Hirdetmény

Hirdetmény2

Hirdetmény3

Hirdetmény4

_____________________

A Sopron–Győr vonalon pályakarbantartást végeznek október 3-tól 7-ig, naponta 7:05-től 16:30-ig, továbbá október 10-től október 14-ig, naponta 7:05-től  16:30-ig. A hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Sopron és Kapuvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vágányzár idején Fertőszentmiklós és Pamhagen között néhány vonat helyett módosított menetrend szerint vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Hirdetmény

Hirdetmény2

_____________________

A Szombathely–Hegyeshalom vonalon karbantartás miatt október 10-től 14-ig, a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Hirdetmény

_____________________

A Szombathely–Zalaszentiván vonalon karbantartás lesz október 3-tól október 8-ig, ezért a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Zalaszentiván és Vasvár között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

Hirdetmény

Hozzászólások