Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.20., szombat (Illés)

Felhők zavarhatják meg a napsütést

MTI- 2016.09.02. 05:48
349
A pénteki időjárásról.


Időjárási helyzet Európában:

A kontinens egy jelentős részének az időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően Közép- és Kelet-Európában jellemzően derült vagy gyengén felhős az idő, azonban éjszakánként többfelé pára- és ködfoltok alakulnak ki. A csúcshőmérséklet a magasnyomás területén néhány fokkal a sokévi átlag felett alakul. Európa északabbi részein azonban - az anticiklon peremén elhaladó frontok miatt - jóval felhősebb, csapadékosabb az időjárás. A hőmérséklet ezeken a területeken sem tér el jelentősen az ilyenkor megszokottól. Skandinávia déli részein délutánonként 19, 22, míg északabbra 12, 14 fok köré melegszik fel a levegő, ami csak néhány fokkal melegebb, mint a sokévi átlag. A Kárpát-medence időjárását eleinte anticiklon alakítja, majd ennek peremén észak felől egy gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat. Helyenként több felhő jelenik meg az égen, északon, északnyugaton egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat.Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Eleinte nagyrészt derült, száraz idő várható, a változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalra a szélcsendes helyeken ködfoltok képződhetnek. Pénteken már több felhő zavarhatja a napsütést, a legtöbb felhő az ország északi, északnyugati vidékein valószínű, és ott egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél pénteken a Kisalföld térségében és az északkeleti határvidéken időnként megélénkül, máshol mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, azonban a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 26 és 30 fok között várható.


Hozzászólások