Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.20., szombat (Illés)

Felhős-napos hétfőnk lesz

MTI- 2016.09.12. 06:00
407
Ilyen idő vár ránk a hét első napján.

 

Időjárási helyzet Európában

Továbbra is csak Európa északi harmadán változékony az idő. A Brit-szigetek északi felén, a Skandináv-félszigeten a nyugatról északkelet felé vonuló időjárási frontok hatására gyakran erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső, záporeső. Hűvös is van, az északi területeken néhol a 15 fokot sem éri el a csúcsérték. Ugyancsak hideg levegő áramlott észak felől Oroszország fölé, az Ural előterében még a délutáni órákban is csupán 8, 10 fokot mérnek. A szárazföld nagyobb részén viszont - ahogy már napok óta megszokhattuk - kellemes, nyárias az idő. A sok napsütés hatására 30 fok közelébe, sőt nem egy helyen 32, 33 fokig felmelegszik a levegő. Dél-Spanyolországban 35, 36 fok is előfordul, Dél-Olaszországban viszont egy magassági hidegörvény okoz záporokat, zivatarokat, kissé hűvösebb van, a csúcsérték azonban ott is eléri a 25 fokot. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásában sem várható lényeges változás, a hőmérséklet csúcsértéke a nyarat idézi.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Estig néhol még zápor, zivatar kialakulhat, majd éjszakára mindenütt csökken a felhőzet. Hétfőn is a gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés. Helyenként, főként az ország déli felén zápor, zivatar is kialakulhat.

Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lehet hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 32 fok között valószínű.

 

Hozzászólások