Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

Félnek a magyarok a migránsözöntől és egy újabb terrorcselekménytől

MTI- 2016.09.26. 10:35
544
Migránsözöntől és újabb terrorcselekménytől is tartanak a magyarok egy felmérés szerint.

A Nézőpont Intézet legfrissebb, a Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatása szerint a magyarok több mint 80 százaléka arra számít, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, s csaknem 90 százalék szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa.

 

A Magyar Idők hétfőn tette közzé a Nézőpont szeptember 18. és 21. között ezer ember megkérdezésvel készült kutatása eredményeit. E szerint a magyarok 81 százaléka gondolja, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, ezt mindössze a teljes felnőtt népesség 15 százaléka véli valószínűtlennek. E kérdéskörben tízből nyolc baloldali szimpatizáns (82 százalék) is azonosan vélekedik, míg az ismeretlen pártpreferenciájúak 77 százaléka ugyancsak tart egy újabb migrációs hullámtól - tették hozzá.

A felmérés szerint csak a magyarok 8 százaléka kételkedik a terrorveszélyt illetően, míg 89 százalékuk szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa. E kérdésben sem tér el a baloldaliak és az ismeretlen pártpreferenciájúak véleménye - írta a Nézőpont, kifejtve: 89-89 százalék tart valószínűnek egy újabb támadást.

"Az intézet szerint mindez jól mutatja a bevándorlás és a terrorizmus megítélésének pártszimpátiát felülíró jellegét" - fogalmaztak a cikkben.
A Magyar Idők felidézte a közelmúltban a Századvég Alapítvány által ismertetett közvélemény-kutatását is, amely szerint a magyarok 72 százaléka elutasítja a menedékkérők uniós tagállamok közötti automatikus szétosztását.

 

Hozzászólások