Keresés
-18O
Veszprém
2020.02.28., péntek (Elemér)

Fordulat következhet a Teréz körúti robbantás ügyében

MTI- 2016.12.19. 06:12
951
A megsérült két rendőr teljes gyógyulása még várat magára.

A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi védője szerint fordulatot hozhat az ügyben a gyanúsított antropológiai vizsgálata, Brunner Tamás erről a Magyar Idők hétfői számában beszélt.

A védő a lapnak azt is elmondta, befejeződött a robbantással gyanúsított 23 éves P. László elmeorvosi vizsgálata, de annak eredményéről személyiségi jogokra hivatkozva nem beszélt, mindössze annyit közölt, az elmeorvosi szakértői eredmény a nyomozás menetét nem befolyásolja. A lap azonban hatósági forrásból úgy tudja, az elmeorvosi vizsgálat eredménye alapján a gyanúsított büntethető.

Forrás:MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az ügyvéd antropológus bevonását indítványozza, hogy megállapítható legyen, a robbantás helyszínén és időpontjában térfigyelő kamera által rögzített felvételen látható robbantó és P. László fizikai adottságai mennyire egyeznek. Brunner Tamás a lapnak elmondta, amennyiben az antropológus szerint a fizikai jellemzők jelentősen eltérnek, akkor ez fordulatnak tekinthető, és akkor álláspontja szerint igazolást nyer, hogy nem védence az, akit keresnek a hatóságok.

A Magyar Idők beszámolt arról is, a merényletben megsérült két rendőr teljes gyógyulása még várat magára, elsősorban pszichikai lábadozásuk vesz sok időt igénybe, de mindketten visszatérnének a szolgálatba

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. Az elkövetéssel gyanúsított férfit október 19-én Keszthelyen fogták el.

Korábban a robbantásról:
Hozzászólások