Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.24., vasárnap (Timót)

"Ne induljanak útnak az ónos esőben!"

MTI- 2017.01.13. 08:34
1495
Érdemes tájékozódni az útviszonyokról indulás előtt.

08:09 - Az ország északi, északkeleti területein havazik, a középső országrészben ónos eső esik, Békéscsaba környékén pedig jeges eső a jellemző - hívta fel az autósok figyelmét az Útinform péntek reggel.

-----

07:46 - Korlátozzák a teherautók közlekedését az M2-esen és a 2-es úton.

-----

07:15 - Közútkezelő: ne induljanak útnak az ónos esőben!

Az Adj meleget elnevezésű programban 4500 izolációs takarót helyeztek el a MagNet Bank fiókjaiban. Ezeket bárki szabadon elviheti, hogy azt a rászorulóknak adja
Forrás:MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az MTI-nek küldött közleményükben azt írták, a síkosságmentesítés ilyen időjárásnál kevésbé hatásos, mivel a kiszórt anyag csak akkor hat, amikor megszűnik a csapadék. A tájékoztatás szerint amíg az ónos eső esik, a Magyar Közút Zrt. sószóró gépeinek is a jeges, balesetveszélyes úton kell haladniuk és a kiszórt só kevésbé fejti ki olvasztó hatását a folyamatos csapadék miatt, így eredményes munkát csak akkor tudnak végezni a cég szakemberei, ha az ónos eső elállt. Ekkorra azonban már sok helyen munkájukat nehezítik az utakon keresztbefordult autók, így előfordulhat, hogy a társaság járművei emiatt késlekednek. Éppen ezért nyomatékosan kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedőket, hogy az ónos esőben érintett területeken lehetőleg ne induljanak útnak - írták. A szórógépek egyszerre 40-50 kilométert tudnak megtenni, így a síkosságmentesítés is az időigényes feladatok közé tartozik. Ezért a cég kéri a közlekedők türelmét és megértését.

-----

05:51 - Az ónos eső miatt az ország középső sávjában több megye járásaira már a másodfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek hajnalban. A rendőrség és a katasztrófavédelem fokozott figyelmet kér az útnak indulóktól.


A közlekedők az útviszonyokról, az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetek miatti korlátozásokról a cég diszpécserszolgálatai mellett a társaság Útinform szolgálatánál (06-1-336-2400) is érdeklődhetnek 0-24 órában.


Hozzászólások