Keresés
-18O
Veszprém
2019.08.25., vasárnap (Lajos, Patrícia)

Hideg, néhol fagyos reggelre ébredünk

MTI- 2016.09.23. 05:42
467
A pénteki időjárásról.


Időjárási helyzet Európában

Izland fölött ciklon örvénylik, emiatt ott, valamint a hozzá tartozó front mentén - főként Nyugat-Európában - többnyire erősen felhős az ég, elszórtan esik az eső, záporeső. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Kelet-európai-síkság térségében. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől Közép-Európán át egészen a Földközi-tenger nyugati medencéjéig magasnyomás alakítja az időjárást. Területén változóan felhős az ég, de elsősorban az északi tájakon sok az alacsonyszintű felhőzet, középen, délen pedig több a napsütés. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, csak északon fordul elő néhol szitálás.

Délkelet-Európában az anticiklon déli peremén a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és helyenként zápor is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nagy részén már 20, északon néhol 10 fok alatt alakul. Délnyugaton, délen, valamint a Fekete-tengertől északkeletre még jóval melegebb van, ezeken a helyeken a délutáni órákra általában 22 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolország déli területén 31, 33 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább anticiklon határozza meg.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Északkeleten is megszűnik a csapadék, és éjszaka már kevés lesz a felhő, helyenként párássá válik a levegő. Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de helyenként talajmenti fagy, illetve a fagyzugos helyeken pedig gyenge fagy is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 22 fok között várható.


Hozzászólások