Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

Így alakul az időjárás szombaton

MTI- 2016.11.05. 05:50
1701
Szombaton déltől többfelé lehet zápor, zivatar.

 

Időjárási helyzet Európában:

Közép- és Dél-Európa időjárását anticiklon alakítja. Területén a hajnali köd, illetve alacsonyszintű felhőzet feloszlása után változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb néhol fordul elő szitálás, északabbra hószállingózás. Ugyanakkor a Brit-szigetek, valamint a Kelet-európai-síkság fölött egy-egy markáns ciklon örvénylik. Hatásukra Európa északi felén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen fordul elő csapadék, északnyugaton, nyugaton eső, északkeleten havazás. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti vidékén +4 és -7 fok között változik, míg délnyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a középső és nyugati tájakon 5 és 12, délen, délnyugaton pedig 14 és 23 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli részén van, ott a kora délutáni órákra 24, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence is a nyugat-európai ciklon áramlási rendszerébe kerül, egyre enyhébb és nedvesebb léghullámok érkeznek térségünk fölé.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Szombaton fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, kezdetben elsősorban a Dunántúlon még lehet napsütés. A déli óráktól egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A déli, délkeleti szél reggelig csak a Kisalföldön, szombaton sokfelé megerősödik, az esti óráktól viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 11 és 16 fok között alakul, de a fővárosban és északkeleten napközben 4 és 10 fok között valószínű, majd az esti óráktól ott is emelkedik a hőmérséklet.

 

Hozzászólások