Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Így módosul a vasúti menetrend a felújítások miatt

Offmedia- 2016.09.06. 07:00
1004
Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vasútvonal felújítási munkálatai miatt szeptember 12-től 18-ig Szántód-Kőröshegy és Fonyód között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek és bérletek érvényesek. A munkák miatt Osztopán és Fonyód között is buszok járnak. Szeptember 19-től december 10-ig a Szántód-Kőröshegy–Fonyód szakaszon folyamatos vágányzár lesz. A szántód-kőröshegyi állomás átépítése miatt a vonatpótló buszok hosszabb szakaszon, Siófok és Fonyód között közlekednek. Ez idő alatt Osztopán és Fonyód között is vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon szeptember 11-ig Jákó-Nagybajom és Gyékényes között pályakarbantartást végeznek. Emiatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Jákó-Nagybajom és Gyékényes között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Az Adria nemzetközi vonat kocsijai kerülő útirányon, Budapest-Déli–Székesfehérvár–Siófok–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekednek. A munkák miatt Nagyatád és Somogyszob között is pótlóbuszok viszik az utasokat.

Pusztaszabolcs és Dunaújváros között szeptember 11-ig, pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul. Pusztaszabolcs és Dunaújváros között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vasútvonalon, több szakaszon és váltakozó időpontokban pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a vonatok menetrendje módosul. Szeptember 3-án hajnalig, éjszakánként Keszőhidegkút-Gyönk és Kurd, Szakály-Hőgyész és Dombóvár, illetve Kurd és Dombóvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Szeptember 5/6-tól 8/9-ig és szeptember 10/11-től 15/16-ig éjszakánként Godisa és Szentlőrinc között dolgoznak a vasúti pálya karbantartásán, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. Szeptember 19/20-tól 22/23-ig éjszakánként Szentlőrinc állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt Szentlőrinc és Pécs között vonatpótlók viszik az utasokat.

A Budapest–Vác–Szob vonalon szeptember 3-tól 4-ig illetve szeptember 10-től 11-ig Nagymaros és Szob között pályakarbantartást végeznek. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Vác–Balassagyarmat vasútvonalon karbantartás miatt szeptember 5-től 14-ig a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul. Drégelypalánk és Balassagyarmat között vonatpótlók közlekednek.

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-START. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

Forrás:Off Média

Pályakarbantartási munkák miatt a Hatvan–Szolnok vonalon szeptember 19-től 25-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Jászberény és Újszász között vonatpótló buszokkal kell utazni.

A Budapest–Cegléd vonalon Üllő és Monor között szeptember 17-én pályafelújítást végeznek. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az Albertirsáról 6:05-kor induló zónázó vonat Albertirsa és Budapest-Nyugati között, a Budapest-Nyugati pályaudvarról 7:03, 8:03, 9:03, 10:03, és 11:03-kor induló zónázó vonatok Budapest-Nyugati és Monor között, a Monorról 7:21, 8:21, 9:21, 10:21, és 11:21-kor induló zónázó vonatok Monor és Budapest-Nyugati között nem közlekednek.

A Kaba–Hajdúszoboszló, illetve a Tuzsér– Záhony vonalszakaszon szeptember 12-től 16-ig pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul. Szeptember 12/13-án és 13/14-én éjszaka Tuzsér és Záhony között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat október 28-ig. Az utasoknak Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

A Soroksár–Kunszentmiklós-Tass vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt szeptember 10-től 11-ig a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Budapest-Keleti–Kunszentmiklós-Tass és Soroksár–Kunszentmiklós-Tass között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az Ivo Andric és a Beograd vonatok nemzetközi kocsijai Cegléd, Kiskunfélegyháza érintésével kerülő útirányon át közlekednek.

A GYSEV Szombathely–Hegyeshalom vasútvonalán szeptember 3-tól 13-ig karbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Csorna–Hegyeshalom–Rajka között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon karbantartás miatt szeptember 11-én 9:33 órától 18-án 14:36 óráig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A személyszállító vonatok helyett Szombathely és Körmend között vonatpótló buszok járnak. A hirdetményen feltüntetett többi vonat esetében kizárólag a Szombathely–Szentgotthárd vonalszakaszon változik a menetrend. A Szombathely–Sopron vonal karbantartása miatt szeptember 19-től 20-ig Sopron és Lövő között járnak pótlóbuszok.

A Sopron–Győr vonalon szeptember 12-én üzemkezdettől 30-án üzemzárásig a hirdetményen szereplő vonatok a megjelölt napon módosított menetrend szerint közlekednek. A személyvonatok Petőházán nem állnak meg, emiatt kizárólag a Petőházára érkező, vagy onnan utazni szándékozó utasokat Petőháza és Fertőszentmiklós között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon szeptember 11-tól 18-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Körmend között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Szombathely–Hegyeshalom vonalon pályafelújítás miatt szeptember 13-tól 16-ig éjjelente, továbbá szeptember 19-től 21-ig éjjelente módosított menetrend érvényes. Szombathely és Répcelak, illetve Répcelak és Csorna között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Hozzászólások