Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.13., hétfő (Jenő)

Így módosul a vasúti menetrend jövő héten

Offmedia- 2016.11.19. 08:19
896
Pályafelújítások és menetrendi módosítások a vasútvonalakon.

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Forrás:Off Média

Belföldi vasúti hírek

Az esztergomi vonalon november 29/30-ig az éjszakai órákban karbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Pilisvörösvár–Esztergom között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Budapest felé az első kettő, illetve Esztergom felé az utolsó kettő vonat helyett lesznek vonatpótlók. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között csatlakozó betétjáratok közlekednek a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz.

______________________

A Pápa–Csorna vonalon november 27-ig pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

______________________

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon pályakorszerűsítés miatt Siófok és Fonyód között vonatpótló buszokkal kell utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a Kaposvár–Fonyód vonal Osztopán és Fonyód közötti szakaszán minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A december 10-i menetrendváltásig érvényes változások után – a munkálatok folytatása miatt – továbbra is korlátozásokra kell számítani. A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg.

______________________

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-START. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

______________________

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon november 22-től december 2-ig Cegléd és Szolnok között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.


______________________

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon november 21-től 25-ig és 28-tól december 1-ig Tápiógyörgye és Szolnok között pályakarbantartás miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Budapest-Keletiből a 20:15-kor induló vonatról Újszász állomáson a csatlakozás nem biztosított Hatvan felé.

______________________


Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat december 10-ig. Az utasoknak ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Hozzászólások