Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

Ilyen idő lesz vasárnap

MTI- 2016.12.03. 18:44
500
A Balaton térségében és a hegyekben kissé enyhébb lesz a hajnal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől Közép-Európán át egészen a Balkán-félszigetig anticiklon húzódik. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, de a déli tájakon párás, helyenként ködös az idő. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Kelet-Európában, valamint Izlandon ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. Arrafelé többnyire erősen felhős az ég, a keleti tájakon sokfelé havazik. Sekély ciklon található az Atlanti-óceán felett, amelynek hatására a Pireneusi-félsziget nyugati vidékén is sok a felhő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk délnyugati, déli részén általában 12 és 18, a középső és nyugati tájakon pedig 1 és 9 fok között változik. Kelet-Európában továbbra is hideg az idő, sokfelé napközben is fagy, sőt a Ural előterében mindössze -10, -17 fokot mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, eleinte még hideg, majd a magasban már egyre enyhébb léghullámok érkeznek.

{iembed f=1}
Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Éjszaka túlnyomóan derült idő lesz, foltokban zúzmarás köd képződik. Vasárnap a ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem várható. Eleinte a középső területeken még időnként megerősödhet az északnyugati szél, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10 fok között alakul, de a Balaton térségében és a hegyekben kissé enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1 és 5 fok között valószínű.


Hozzászólások