Keresés
-18O
Veszprém
2019.03.24., vasárnap (Gábor, Karina)

Ilyen idő vár ránk csütörtökön

MTI- 2016.09.08. 05:00
492
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról.

Időjárási helyzet Európában

 

Európa-szerte melegebb az idő a szeptember elején megszokottnál. Kánikula, nem is akármilyen van a Pireneusi-félszigeten, ahol szinte mindenütt 35 fok fölé melegszik délutánra a levegő. A félsziget déli felén többfelé a 40 fokot is meghaladja a csúcsérték, helyenként pedig továbbra is 44, 45, sőt a Cordoba közeli Montoron kedden 45,7 fokot mértek.

Az átlagosnál kissé hűvösebb van Dél-Olaszországban, ahol egy magassági hidegörvény hatására több a felhő. Jelenleg a leghidegebbet a szárazföldön az elmúlt napokhoz hasonlóan a Kola-félszigeten találhatjuk, ott helyenként a 10 fokot sem éri el a hőmérséklet maximuma. Európa nagy részének időjárása eseménytelen is. A ciklonpályák az északi szélességek felett vonulnak, a kontinens közel kétharmadán hatalmas anticiklon terül el, amelyben kevés a felhő, napos az idő. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásában sem lesz változás, folytatódik a szeptemberi nyár.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig 
Általában sok napsütésre, meleg, száraz időre számíthatunk. A Dunántúlon és a Dél-Alföldön időnként gomoly-, és fátyolfelhők jelennek meg, az ország északkeleti harmadán többnyire derült lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A keleti, északkeleti szél napközben többfelé megélénkül. 
Hajnalban 11 és 17, délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Hozzászólások