Keresés
-18O
Veszprém
2019.03.24., vasárnap (Gábor, Karina)

Ilyen időnk lesz kedden

MTI- 2016.10.11. 05:44
450
Kedden délután már kevesebb eső esik.

 

Időjárási helyzet Európában

Észak-, Közép-, valamint Nyugat-Európa fölött anticiklon található. Területén az éjszaka képződött köd, illetve az alacsonyszintű felhőzet feloszlása után néhány órára kisüt a nap, néhol azonban tartósan felhős marad az ég. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Izland, a Kelet-európai-síkság és az Appennini-félsziget fölött ciklonok örvénylenek. A felsorolt helyeken általában erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti tájain jobbára 4 és 10, nyugaton és középen pedig 11 és 18 fok között változik. Ennél melegebb van a mediterrán térségben és a Fekete-tengertől északkeletre. Arrafelé a kora délutáni órákra többnyire 22 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolország déli részén 28, 30 fokot is mérnek. Kedd estig a jelenleg Olaszország fölött örvénylő ciklon a Kárpát-medencét is eléri, délnyugat felől egyre nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, többfelé várható eső, zápor.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Hétfőn délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és egyre többfelé elered az eső. Kedden jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, záporeső. A délutáni órákban délnyugaton már csökken a csapadékhajlam. Helyenként megélénkül, éjszakától néhol meg is erősödik az északkeleti, északi szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8 és 13 fok között alakul.

 

Hozzászólások