Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.20., szombat (Tivadar)

Ilyen időnk lesz szombaton

MTI- 2016.10.08. 06:32
473
Nem sok változás lesz az előző napok időjárásához képest.

 

Időjárási helyzet Európában:

Európa északi területei fölött anticiklon hatására eseménytelen az időjárás, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A Brit-szigetek térségétől a skandináv országokig a hőmérséklet a sokéves átlag körül alakul, általában 10, 16 fokig melegszik fel a levegő. Az Ural előterében ugyanakkor több helyen köd, illetve alacsonyszintű felhőzet a jellemző, amely napközben sem oszlik fel. A legmagasabb hőmérséklet általában 10 fok alatt marad. Ezzel szemben az Ibériai-félszigeten jellegtelen nyomási mező mellett egyelőre nyárias az idő, Dél-Spanyolországban még helyenként 30, 33 fokot mérnek. A kontinens középső és déli részén ciklonok alakítják az időjárást, többfelé fordul elő csapadék.

A Kárpát-medence tágabb környezete fölött továbbra is hideg légtömeg helyezkedik el, ennek köszönhetően napközben mindössze 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, hajnalban pedig több helyen fagypont alá hűl a levegő. Szombat estig emellett szárazabb levegő érkezik fölénk, több lesz a napsütés, de hidegebb lesz a hajnal.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, több-kevesebb időre kisüt a nap, ugyanakkor az ország déli harmadán estig erősen felhős marad az ég. A tartós csapadék délutánra mindenütt megszűnik, és legfeljebb elszórtan lehet záporeső. Éjjel nagyrészt derült idő várható, hajnalra pára, foltokban köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződhet, amely délelőtt fokozatosan feloszlik. Szombaton a gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, csapadék már nem valószínű. Az északi, északnyugati szél ma a Nyugat-Dunántúlon, szombaton napközben a középső területeken megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 15 fok között várható.

 

Hozzászólások