Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.05., szombat (Vilma)

Ingyen postázhatod adományod a Mikulásgyárnak

MTI- 2016.11.29. 07:41
701
Ma kinyitják a Mikulásgyár 2. számú üzemét.

Kedden kinyitják a Mikulásgyár egyik üzemét, hogy már december első napjaiban tudjanak adományokat vinni a rászorulóknak. Az első gyűjtőpontot a fővárosban, a Lurdy Házban nyitják meg. Majd több vidéki plázában is beindul a Mikulásgyár gépezete. A Veszprém megyében élők, Balatonfüredre vihetik majd az adományokat.

A Mikulásgyár munkáját, a balatonfüredi Rama-Jótékonysági Sütigyár is támogatja, itt Füred kapitány, a helyi mesehős és segédei várják az adományokat, amelyeket beszállítanak a Mikulásgyárba. A füredi Trüffel Csokibárban kialakított gyűjtőponton süteményeket is árulnak, amelyből tüzelőt vesznek majd rászorulóknak - közölte Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke.

Az akció keretében, több Balaton környékén élő gyermeket is elvisznek majd a fővárosi Mikulásgyárba. Olyanokat, akik még sosem voltak az ország legnagyobb karitatív akciójának helyszínén.

A képen, Füred kapitány látható, egy korábbi, alsóörsi rendezvényen, ahol szintén adományokat gyűjtöttek rászorulóknak

A Mikulásgyárban idén több újdonság is lesz. Első alkalommal építik fel a Lavylites Tudományos Játszóházat. Itt a kicsik fizikai és kémia ismereteket sajátíthatnak el érthető és szórakoztató formában. Az Őrangyalok Ligájával közösen pedig már nem csak élelmiszereket adományoznak, hanem élményeket is. A Mikulásgyárban idén beszélgetni is lehet! A 15 perces, ingyenes beszélgetések hozzásegíthetik az ide érkezőket ahhoz, hogy elinduljanak abba az irányba, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO), által is megfogalmazott "jól létet" jelenti – tette hozzá Kardos Andrea, mentálhigiénés szakember. A beszélgetésekre az info@koszijolvagyok.hu oldalon lehet jelentkezni.

Idén a Hősök tere mellett a Lurdy Házban is  megnyílik az adománygyűjtő központ. Az új gyűjtőpont „üzembe helyezésére" azért van szükség, mert a Mikulásgyár terheltsége szinte már elérte csúcspontját.

Ugyanakkor országszerte több helyen is gyűjtőpontot állítanak fel. Idén a Debrecen, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plazában is lesz Mikulásgyár. Azok, akik nem tudnak eljutni a bevásárlóközpontokba, a legközelebbi postán ingyenesen adhatják fel adományaikat. Elég a dobozra ráírni, hogy „Mikulásgyár", és a Magyar Posta dolgozói tudni fogják, hová is kell szállítani az adományokat. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt osztja majd szét.

Hozzászólások