Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.26., hétfő (Dömötör)

Ismét küzdöttek az elemekkel

Offmedia- 2016.07.26. 00:00
578
Ismét heves zivatarok érintették Veszprém megyét.
A két héttel ezelőtti zivatarcellát, valamint az elmúlt hétvégét követően hétfőn ismét nagy mennyiségű lehulló csapadékkal és sűrű villámlással járó zivatarokat hozott. A tűzoltók a reggeli óráktól kezdve 26-szor vonultak ki káresetekhez megyeszerte. Ezek zömmel a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt történtek.

A víz több helyen utcákat, pincéket, valamint lakóházakat öntött el. A laza talaj és a szél miatt több magas fa dőlt meg, valamint sok helyen nagy tömegű ágak hullottak az utakra, akadályozva ezzel a közlekedést. A káreseteket szivattyúk, kézi szerszámok, valamint motoros láncfűrészek használatával számolta fel a beavatkozó állomány.


Litéren a Templom utcában hirtelen felduzzadt a lakóházak közelében található vízfolyás, ami két családi ház épségét veszélyeztette. A helyiek ideiglenes gát építésére is felkészültek, azonban a helyszínre érkező katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek nem rendelték el a homokzsákos bevédést, mivel a vízszint a tetőzést követően gyorsan apadni kezdett.

Jásdon a Poós vízimalom 15 négyzetméteres pincéjében állt körülbelül 1,5 méteres víz. Itt a pétfürdői hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével avatkoztak be. Bevonulás előtt a víz utánpótlását is sikeresen megszűntették. A tűzoltói beavatkozást igénylő káreseteket a tűzoltók kivétel nélkül felszámolták, lakosságvédelmi intézkedésre sehol sem került sor.

Hozzászólások