Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

Káosz Sümegen: hová lett a főiskolára szánt pénz?

Offmedia- 2016.10.26. 10:00
607
Túl szép lett volna, ha igaz lett volna. Rossz nyelvek sejtették korábban is, hogy a Sümegre tervezett John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központban nem fog beindulni az oktatás.
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a civilhetes.hu-n megjelent cikkre.

Ők ezt a választ kapták az Oktatási Hivataltól:

"Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Oktatási Hivatal nyilvántartásának mai állapota szerint a John Henry Newman Oktatási Központ Korlátolt Felelősségű Társaság szerepel a nyilvántartott, működési engedéllyel rendelkező közösségi felsőoktatási képzési központok között. A Hivatal ugyanakkor értesült olyan információkról, amelyek szükségessé tehetik a közösségi felsőoktatási képzési központ működéséhez szükséges, jogszabályban előírt feltételek fennállásának vizsgálatát az erre irányadó hatósági eljárás keretein belül. Jelenleg tart a szükséges információk gyűjtése, feldolgozása."


Szeptembertől indulhatott volna a gazdálkodás és menedzsment, illetve kereskedelem és marketing szakon a tanítás, de mai napig nem sikerült tisztázni a törvényes működésre vonatkozó kérdéseket.

A CIVILHETES egyes forrásai szerint politikai belharcok is folynak Sümegen. 
Más feltételezések szerint a főiskola magának próbálja megkaparintani az önkormányzattól kapott épületeket.

A miértekre azért is kellenének a válaszok, mert a információik szerint a polgármester más szereplőkkel képzeli el a jövőt.

A részleteket és a teljes cikket itt találod

Hozzászólások