Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

Kedden is marad a kora őszi idő

MTI- 2016.09.20. 06:00
476
A keddi időjárásról.

Időjárási helyzet Európában

Európa északi felén már beköszöntött az ősz. Mind az Atlanti-óceán felől a Skandináv-félsziget déli feléig elterülő magasnyomás, mind az Ural térségében található ciklon területén sok a felhő. A hőmérséklet csúcsértéke pedig többnyire 15 és 20 fok között változik, de az Ural előterében több helyen a 10 fokot sem éri el. Hasonlóan erősen felhős vagy borult az ég a középpontjával a Kárpát-medence déli felén örvénylő ciklon területén is, ahol az eső is többfelé esik. A ciklon déli felén még a nyarat idézi a csúcsérték, a Balkán-félsziget délkeleti részén még helyenként 33, 34 fokot mérnek, de nyárias a meleg a Pireneusi-félsziget déli felén is, ahol még a nap is sokat süt. Az említett közép-európai ciklon délkelet felé való helyeződésével azonban észak felől egyre inkább hűvös levegő árasztja el a Kárpát-medencét, kedden tovább mérséklődik a felmelegedés.

Forrás:Off Média


Várható időjárás az ország területén kedd estig
Erősen felhős, illetve délen borult lesz az ég, éjszaka elsősorban a Dél-Dunántúlon és az Alföldön számíthatunk további esőre, záporokra. Kedden napközben észak felől csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre szinte mindenütt kisüt a nap, a legtöbb felhő délkeleten, illetve az ország középső sávjában lehet. Reggel délkeleten még eshet, délután már csak néhol fordulhat elő záporeső. Többfelé élénk, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lesz az északi szél. Egy-egy zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben, illetve a szélvédett gyengén felhős nyugati határsávban néhol ennél hidegebb lehet. 
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 16 és 21 fok között valószínű.


Hozzászólások