Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

Kedden már nem valószínű csapadék

MTI- 2016.11.29. 06:43
481
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése.

 

Időjárási helyzet Európában

Észak- és Kelet-Európában ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást, emiatt arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; Izlandon és a Kelet-európai-síkság déli részén az eső esik, másutt havazik. Ugyanakkor a Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget délnyugati része fölött anticiklon helyezkedik el. Területén általában felhős, párás, helyenként tartósabban ködös az idő. Dél-Európa fölött sekély ciklonális mező található, változóan felhős az ég, helyenként kisebb eső, zápor is előfordul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti részén többnyire +5 és -7, az Ural előterében -10 és -20 fok között változik. Nyugat- és Közép-Európában a csúcshőmérséklet 6 és 10 fok között alakul, délen pedig a kora délutáni órákra 11 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, eleinte egyre hidegebb, majd a magasban kissé enyhébb léghullámok érkeznek.

 
Várható időjárás az ország területén kedd estig

Estére mindenütt megszűnnek a hózáporok, és éjszaka már gyengén felhős lesz az ég. Kedden nyugaton túlnyomóan napos idő lesz, keleten többször erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél eleinte még többfelé, kedden már csak helyenként erősödik meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében hidegebb is lehet.    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 1 és 4 fok között alakul.

 

Hozzászólások