Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.22., hétfő (Magdolna)

Kedvezmény a vonatokon egy héten át

Offmedia- 2016.09.19. 14:56
553
Vasúti kedvezmény jár a kerékpárosoknak és a gépkocsijukat otthon hagyóknak az Európai Mobilitási Héten, illetve az Autómentes Napon.

Díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon az utasok szeptember 16-22. között, az Európai Mobilitási Héten. Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedéllyel rendelkezők maguk is ingyenesen utazhatnak a vasúton.

A MÁV-START által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi viszonylatban igénybe vehetők. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megvásárolhatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé.

Fotónk illusztráció

A vasúttársaság a személyszállító vonatok többségén a kerékpár képszimbólummal megjelölt kocsikban, kocsi-szakaszokban biztosítja az utas őrizetében a kerékpárszállítást, a kerékpárral való együttutazást. Külön megjelölés hiányában – a pót és helyjegyköteles, a helyjegyköteles és a pótjegyköteles vonatok kivételével – a vonat első és utolsó másodosztályú kocsijában, a vasúti kocsi előterében lehet kerékpárral együtt utazni. Ezekben a kocsikban – kocsi-típustól függően – 1-6 kerékpár szállatható. A kerékpárszállító kocsik kapacitása – ugyancsak típustól függően – 4-58 darab kerékpár szállítását teszi lehetővé.

Az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV. Előbbi teljes szolgáltatási területén, utóbbi magyarországi vonalhálózatán természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel lehet másodosztályon díjmentesen utazni. Első osztályú utazáshoz a kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.

A Mobilitási Hétvégén a budapesti Andrássy út ad otthont az egész család számára érdekes programoknak. A MÁV-csoport standján a nagyobbak kipróbálhatják a hajtányt, a kisebbek arcfestésen vehetnek részt, sőt a kézműves sátor is vár minden felnőttet és gyereket. A MÁV-START új mobilpénztáránál pedig információt kérhetnek az utazni készülők, vagy akár vasúti jegyet is vásárolhatnak az úti céljukhoz.

Hozzászólások