Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.22., hétfő (Magdolna)

Ködös, felhős, borús időnk lesz hétfőn

MTI- 2016.10.17. 07:30
347
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a hétfőn várható időjárásról.

Időjárási helyzet Európában

Két nagyméretű légköri képződmény alakítja Európa időjárását. A keleti magasnyomásban az átlagosnál hidegebb az idő, területének peremén sok a felhő, többfelé párás, ködös a levegő. A hőmérséklet csúcsértéke mindenütt 10 fok alatt marad, kisebb körzetekben - Lengyelország, Fehéroroszország, Ukrajna egyes részein - még az 5 fokot sem éri el. A középpontjával a Brit-szigetek felett örvénylő ciklon áramlási rendszerében ugyanakkor váltakozó nedvességtartalmú, többnyire enyhe levegő áramlik. A délutáni órákra általában 15 és 20 fok közé, a Pireneusi-félszigeten, Dél-Franciaországban, valamint a Földközi- és az Égei-tenger térségében 20, helyenként 25 fok fölé melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence a két képződmény peremén helyezkedik el. Kezdetben a ciklon, hétfőn átmenetileg inkább az anticiklon hatása lehet a meghatározóbb; az alsó szintek magas nedvességtartalma következtében marad a túlnyomóan borult idő.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

A Dunántúlon szakadozott lesz a felhőzet, a Dunától keletre viszont erősen felhős vagy borult marad az ég, és főként északkeleten valószínű eső. Éjszaka párás lesz a levegő, a Dunántúlon foltokban köd, illetve alacsony szintű felhőzet képződik, keleten a borult égből továbbra is eshet. Hétfőn a ködfoltok feloszlását követően nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, délnyugaton szakadozhat fel rövid időszakokra a felhőzet. Kisebb eső, szitálás főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegység térségében lehet. Vasárnap az északnyugati, északi, hétfőn a délkeleti szél megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 10 és 17 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb, a 10 fok közeli csúcsérték pedig az ország északkeleti harmadán lehet.


Hozzászólások