Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

Ködös reggel, napos délután lesz szombaton

MTI- 2016.10.22. 06:04
434
Ilyen időjárás várható szombaton.

 

Időjárási helyzet Európában

Közép-Európa fölött ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere meghatározza a térség időjárását. Általában erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Szintén ciklon alakítja az időjárást Izlandtól nyugatra, így Izlandon is túlnyomóan borult, esős az idő. Ugyanakkor kontinensünk más tájai fölött anticiklon húzódik. Területén felhős, párás, helyenként tartósan ködös az idő, néhol kisebb eső, szitálás is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti felén általában 10, a Kelet-európai-síkság nagy részén 5 fok alatt marad, de az Ural előterében helyenként már napközben is fagy. Európa délnyugati felén enyhébb az idő, a délutáni órákra többnyire 11 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt a Földközi-tenger partvidékén 20, 25, Dél-Spanyolországban 28, 29 fokot is mérnek. Szombat estig a Kárpát-medence fölött húzódó frontálzóna keletebbre helyeződik, nyugat felől kissé hidegebb, szárazabb levegő érkezik, szombaton egyre több helyen kisüt a nap.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Szombaton a Dunántúlon a délelőtti órákban a köd feloszlik, majd közepesen és gyengén felhős területek egyaránt lesznek több-kevesebb napsütéssel. Keleten is fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, ott is megszűnik a csapadék. Pénteken a délkeleti, szombaton az északnyugati, nyugati szél néhol megélénkül. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között várható, de a tartósabban derült tájakon ennél hidegebb lesz, ott talaj menti fagy is valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 9 és 14 fok között alakul.

 

Hozzászólások