Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.23., kedd (Béla)

Ködös reggelre ébredünk pénteken

MTI- 2016.10.28. 06:14
307
Ilyen időnk lesz pénteken.

 

Időjárási helyzet Európában
Franciaországtól Fehéroroszországig húzódik az az anticiklon, amely meghatározza kontinensünk középső területeinek időjárását. A sok stratus felhő hatására jellemzően erősen felhős az ég, de napközben rövidebb-hosszabb időszakokra több helyen felszakadozik a felhőzet. Ugyanakkor Korzika és a Fekete-tenger felett találhatóak annak a ciklonrendszernek a középpontjai, amely a mediterrán térségben okoz sokfelé csapadékos időt. Ugyancsak ciklon örvénylik Izland felett.

A legmagasabb hőmérséklet Finnország jó részén és Moszkvától északra és nyugatra már csak 0 fok körül alakul, eközben Nagy-Britanniában 13, 17, Dél-Spanyolországban 25, 30 fokig emelkedik délután a hőmérséklet. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását az említett magasnyomás alakítja; száraz idő várható az évszaknak megfelelő hőmérsékletekkel.


Várható időjárás az ország területén péntek estig

Pénteken a köd feloszlását követően jellemzően napos idő várható fátyolfelhőkkel. Csapadék az ország területén péntek késő estig nem várható. Csütörtök estig az északi szél több helyen, valamint péntek éjjel az ország északi harmadán az északnyugatira forduló szél megélénkülhet, egyébként gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz a legenyhébb a hajnal. 
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 10 és 15 fok között alakul.

 

Hozzászólások