Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.09., csütörtök (Lukrécia)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Kósa Lajos azt állítja, még nincs eldöntve, hogy Balog Zoltán lesz-e az új államfő

Kósa Lajos azt állítja, még nincs eldöntve, hogy Balog Zoltán lesz-e az új államfő

MTI- 2016.12.09. 17:31
664
Februárban kezdődnek parlamenti egyeztetések az államfőválasztásról - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás:Youtube
A politikust arról kérdezték, hogy a sajtóban megjelentek - az atv.hu cikke - szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere válthatja Áder Jánost a köztársasági elnöki poszton. Áder János ötéves államfői mandátuma 2017 májusáig tart.

Kósa Lajos légből kapottnak nevezte a sajtóhírt.
Arra viszont emlékeztetett, hogy elnököt választani a parlament tavaszi ülésszakában kell majd, amelynek bizottsági ülései február 15-én, plenáris ülései pedig február 20-án kezdődnek. "Tehát február 15-től kezdődően nyílik meg az egyeztetés", és kezdeményezni is fogja, hogy tárgyaljanak majd a parlamenti képviselőcsoportok - közölte a frakcióvezető. Hozzátette, szerinte legkésőbb márciusban erről dönteni is kell, "hogy a szükséges előkészületeket kényelmesen lehessen megtenni, hogy ne szorítson minket az idő".

Az alaptörvény értelmében a köztársasági elnököt a korábbi államfő megbízatásának lejárta előtt legalább harminc, legfeljebb hatvan nappal kell megválasztania az Országgyűlésnek.

Hozzászólások