Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.20., szombat (Illés)

Négyen meghaltak, amikor két kisrepülő összeütközött Gödöllőnél

MTI- 2016.09.18. 10:03
810
Két kisrepülőgép ütközött össze vasárnap reggel Gödöllő és Isaszeg között, négy ember meghalt.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint egy C-182-es és egy Piper-28-as gépe ütközött össze.

 

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban az MTI-nek aztt mondta, hogy noha egy szemtanú két kisgép ütközéséről számolt be, jó ideig csak egy roncsot találtak a gödöllői arborétum fás, bokros területén. A gépben két felnőtt és egy gyerek utazott, mindhárman szörnyethaltak.

MTI Fotó: Lakatos Péter
Forrás:Tűzoltó- és rendőrautó zárja el a Gödöllő és Isaszeg közötti utat, amelynek közelében két kisrepülőgép ütközött össze

Az esetleges másik roncsot rendőrök és tűzoltók csatárláncban kezdték keresni, és légi felderítés is folyt, végül egy honvédségi helikopter fedezte fel és azonosította a lezuhant gépet. Az első jelentések szerint a kisrepülőben csak a pilóta ült, aki életét vesztette.

 

 

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a katasztrófavédelem ügyelete 9 óra 28 perckor értesítette a Magyar Honvédség Légi Vezetési Központját egy eltűnt kisrepülő miatt - tudatta a tárca.

A szolnoki légi kutató-mentő szolgálat helikoptere légi felderítést végez a Gödöllő és Isaszeg közötti terület felett, ahol két kisrepülőgép ütközött össze 2016. szeptember 18-án. Az egyik gépben két felnőtt és egy gyerek utazott, mindhárman szörnyethalta
Forrás:MTI Fotó: Lakatos Péter

A légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat helikopterének felszállását. A Piper-28 típusú kisgépet 11 óra 25 perckor fedezte fel a helikopter, a terepviszonyok miatt azonban nem tudott leszállni, ezért a földi egységeket irányították a helyszínre.

 

Hozzászólások