Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.22., hétfő (Magdolna)

Ma is órákig élvezhetjük a napsütést

MTI- 2016.09.27. 06:18
397
Ilyen időnk lesz kedden.

 

Időjárási helyzet Európában:

Európa nyugati, északnyugati partvidéke mentén északkelet felé vonuló időjárási frontok okoznak felhős, helyenként csapadékos, alapvetően változékony időt. Ciklon örvénylik a Fekete-tengertől északra is. A ciklon felhőrendszere Oroszország nyugati részét borítja, és hűvös is ott az idő, a hőmérséklet csúcsértéke néhol a 10 fokot sem éri el. Ugyanakkor a Földközi-tenger délnyugati medencéjétől Közép-Európán át a balti államokig magasnyomású zóna húzódik. Területén általában kevés a felhő, de a hajnali órákban már helyenként alacsonyszintű felhőzet, illetve foltokban köd képződik. A hőmérséklet kellemesen alakul, a legmelegebb órákra 20 fok fölé melegszik fel a levegő, sőt Dél-Spanyolországban még nyári a meleg, 30, 33 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában sem várható lényeges változás; folytatódik a csendes, eseménytelen idő.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Éjszakára a legtöbb helyen feloszlanak a felhők, majd hajnalra helyenként alacsonyszintű felhőzet, illetve - nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és a Dél-Alföldön - foltokban köd képződik. Kedden is országszerte több órára kisüt a nap, de lehetnek felhős időszakok is. Csapadék nem várható. A változó irányú szél mérsékelt marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul, de főként az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb lesz, talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 22 fok között valószínű.

 

Hozzászólások