Keresés
-18O
Veszprém
2019.03.24., vasárnap (Gábor, Karina)

Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás

MTI- 2016.09.20. 19:20
1501
A Veszprém megyei Újdörögdön mondta ezt a honvédelmi miniszter.

Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás, ezért egyre több olyan gyakorlatra van szükség, amellyel a biztonságot hatékonyan tudjuk szolgálni - jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden Újdörögdön. 

 

Simicskó István a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárítási Központ (TEK) lövészeti bemutatója utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy több mint 300 ember vesztette életét Európa-szerte terrortámadás következtében az elmúlt egy évben.

A Terrorelhárítási Központnak (TEK) a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezredével közösen tartott lövészeti bemutatója az újdörögdi lőtéren 2016. szeptember 16-án.
Forrás:MTI Fotó: Varga György
A Brüsszelben és Párizsban elkövetett terrortámadáshoz hasonló cselekmény bármikor bekövetkezhet Magyarországon is, ezért egyre nagyobb jelentősége van a különböző egységek közötti együttműködésnek és az ezt segítő gyakorlatoknak - húzta alá a honvédelmi miniszter.

Forrás:MTI Fotó: Varga György
Simicskó István emlékeztetett: új különleges jogrendként bekerült az alaptörvénybe a terrorveszélyhelyzet, amelynek elrendelésével, ha szükséges, a Magyar Honvédség erre felkészített erői is segíthetik a rendőrök munkáját.
Hangsúlyozta, hogy az Újdörögdön bemutatott hadgyakorlat jó példa a honvédség és a Terrorelhárítási Központ együttműködésére, amelyhez hasonló közös fellépésre a jövőben is szükség lehet.
Forrás:MTI Fotó: Varga György

Kitért arra is: a honvédség arra felkészített erői képesek a magyar emberek biztonságát itthon szolgálni, és emellett helytállni külföldön, a különböző válsággócokban, például Irakban, Afganisztánban is.
Hajdu János vezérőrnagy, a TEK főigazgatója kérdésre válaszolva elmondta, hogy a honvédség és a Terrorelhárítási Központ elődszervezete közötti együttműködés a 90-es évekre nyúlik vissza. Hozzátette: a közös gyakorlatok során a két szervezet képességei összeadódnak, így válnak a gyakorlatok hatékonnyá.

 

Hozzászólások