Keresés
-18O
Veszprém
2019.03.24., vasárnap (Gábor, Karina)

Marad még a nyár?

MTI- 2016.08.24. 05:45
478
A hét egyik legfontosabb kérdése.

Időjárási helyzet Európában


Szárazföldünk északi és keleti tájai fölött ciklonok, illetve a hozzájuk tartozó frontrendszerek helyezkednek el, ott gyakran erősen felhős az ég, több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor kontinensünk délnyugati, középső vidéke, valamint az Ural előtere fölött anticiklonális hatások érvényesülnek. Arrafelé a változó felhőzet mellett sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb hőmérséklet a felhős, csapadékos északi területeken és a front mentén keleten is 13 és 22, délebbre 22 és 27 fok között alakul. A legmelegebb az Ural előterében és a Földközi-tenger országaiban van, ahol a délutáni órákra sokfelé 30-35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten és a Fekete-tengertől északra 36-40 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence fölött is anticiklon alakul ki, egyre szárazabb, kissé melegebb léghullámok érkeznek fölénk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Kedden keleten is csökken a felhőzet, de eleinte ott néhol zápor még előfordulhat. Éjszaka többnyire derült lesz az ég. Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz, csapadék nem várható. Az északi szél napközben, főként keleten, többfelé megerősödik. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 29 fok között alakul.


Hozzászólások