Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Még mindig élvezhetjük az őszi napsütést

MTI- 2016.09.30. 06:02
492
A pénteki időjárásról...


Időjárási helyzet Európában:

Szárazföldünk északi felén ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. A hőmérséklet a legmelegebb délutáni órákban általában 11 és 20 fok között alakul, csak Izlandon, illetve a Kelet-európai-síkság északkeleti részén  mérnek 10 fok alatti hőmérsékletet. Ugyanakkor kontinensünk déli felén egy nagy méretű anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A délnyugat felől érkező enyhe levegő, valamint a sok napsütés hatására a legmagasabb nappali hőmérséklet elérte a többnyire 23 és 28 fokot, sőt a Pireneusi-félsziget délnyugati részén 29, 34 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence fölé továbbra is általában száraz, enyhe levegő áramlik, folytatódik a nyárias idő.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Éjszaka kevés lesz a felhő, helyenként párássá válik a levegő, foltokban sekély köd is képződhet. Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Napközben több helyen megélénkül a déli, délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23 és 27 fok között alakul.


Hozzászólások