Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

Megérkeztek a megemelt nyugdíjak

MTI- 2017.01.13. 09:23
1370
Az emelés 1,6 százalékos.

Már meg kellett érkeznie minden nyugdíjas bankszámlájára az 1,6 százalékkal megemelt nyugdíjnak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. 

Az államtitkár elmondta: amennyiben az idei pénzromlás mértéke nagyobb lesz, mint 1,6 százalék, abban az esetben év közben megemelik a nyugdíjakat, januárig visszamenőleg.

{iembed f=1}

Mint mondta, az elmúlt években az infláció mindig alacsonyabb volt, mint amennyivel a kormány kalkulált, a nyugdíjemelés és az infláció különbözete pedig a nyugdíjasoknál maradt. Az elmúlt években a nyugdíjak összegszerű emelkedése - azaz a tervezett infláció - 21,1 százalék volt, de a tényleges infláció ennél jóval kevesebb volt és a kettő különbözete, 8,6 százalék a nyugdíjasoknál maradt, ez pont egyhavi nyugdíj összege - magyarázta. 

Rétvári Bence szerint ebből a helyzetből mindenképpen nyertesen jönnek ki a nyugdíjasok, hiszen a nyugdíjuk megőrzi az értékét, másrészt ha a kormány magasabb inflációval számol, akkor még növekszik is. 
Az államtitkár felidézte: 2010-ben vállalták, hogy megőrzik a nyugdíjak értékét.

Hozzászólások