Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Mi a teendő, ha villám csap a házba?

Offmedia- 2016.09.09. 15:00
1000
Szituációs begyakorló gyakorlaton a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók.
Az egyik helyi szállodában tartott szituációs begyakorló gyakorlatot a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság csütörtök délelőtt.

A gyakorlaton a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese, Frunza Octavian tű. százados is részt vett, aki az értékelés mellett szakmai információkkal is ellátta az állományt. A tűzoltók jól kiismerték magukat a hotelben, hiszen a mostani szituációs gyakorlatot egy helyismereti gyakorlat előzte meg, amelynek keretében a szállodában dolgozó műszaki személyzet körbevezette az állomány tagjait és ismertette velük a főbb épületrészek sajátosságait, a menekülési útvonalakat, valamint a közművek és a fontosabb energiaellátó rendszerek elhelyezkedését.

A gyakorlaton a tűzoltóknak egy feltételezett villámcsapás következtében az egyik szobában keletkezett tüzet kellett rövid idő alatt körülhatárolniuk, valamint megfékezniük. Az egység a beavatkozás megkezdése előtt elvégezte a felderítést, ezalatt tájékoztatást kért a személyzettől az épületben tartózkodó vendégek számáról, valamint értesítették a rendőrséget és a mentőszolgálatot is.

Az épület átvizsgálását követően behatoltak a szállodai szobába, ahol a feltételezés szerint a televízió és a környezetében lévő használati tárgyak kaptak lángra. A szoba, valamint a lépcsőház is sűrű fekete füsttel volt telített, ami nehezítette a beavatkozást. Az oltási munkálatokat követően az egység átszellőztette az épületet, valamint tájékoztatást adott az idő közben kiérkező veszprémi beavatkozó állomány részére.

A veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese, Frunza Octavian tű. százados a gyakorlatot megfeleltre értékelte.


Hozzászólások