Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

Napsütéses napunk lesz

MTI- 2016.09.29. 06:12
319
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére csütörtök estig.

 

Időjárási helyzet Európában:

Napos, enyhe, összességében eseménytelen őszi idő jellemző kontinensünk Lettországtól délre, délnyugatra elhelyezkedő területein. Hatalmas kiterjedésű anticiklon hatására az évszaknak megfelelő a hőmérséklet, Litvániában 15-18, Csehországban 20-23, Franciaországban 21-26 fokot mérnek a legmelegebb órákban, de Dél-Spanyolországban még mindig előfordulnak 32-35 fokos csúcsértékek is. A Norvég-tenger felett örvénylő ciklon határozza meg a skandináv és a Benelux államok időjárását. Ezeken a területeken erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Ugyancsak ciklon található a Kelet-európai-síkság fölött, ott is borongós, csapadékos az idő, és már hűvösebb is van, mint Európa más részein; 8-13 fokig emelkedik délután a hőmérséklet. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé melegebb, de továbbra is jellemzően száraz levegő áramlik, erősödik a nappali felmelegedés, és marad az alapvetően napos idő.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Szerdán észak felől egyre több és vastagabb magas szintű felhőzet érkezik hazánk fölé. Az éjszaka második felében csökkenhet a felhőzet, és csütörtökön alapvetően napos idő ígérkezik, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A délnyugati, nyugati szél több helyen is megélénkülhet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 27 fok között valószínű.

 

Hozzászólások