Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.26., hétfő (Dömötör)

Négyszeresére emelnék az állatkínzás büntetési tételét

MTI- 2016.09.07. 14:00
630
A Jobbik törvénymódosító csomagban kezdeményezi, hogy a súlyos állatkínzás maximális büntetési tétele a jelenlegi két évről nyolc éves szabadságvesztésre emelkedjen.

Egyed Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Jobbik javaslatában kizárná a börtönbüntetés felfüggesztését, szemben a kormány legfrissebb indítványával, amely ugyan három évre emelné az állatkínzók legsúlyosabb büntetési tételét, de a végrehajtást továbbra is felfüggeszthetőként hagyná.Kiemelte továbbá, a büntető törvénykönyv (Btk.) fenti módosítása mellett a vadászati törvényt is módosítanák kimondva, hogy a hatóságoknak azonnal be kell vonnia a jogtalan fegyverhasználattal gyanúsított vadászok fegyvertartási engedélyét. 

A Jobbik emellett országos ivartalanítási akció meghirdetését is szorgalmazza, amelyben az állam, vagy az önkormányzatok átvállalnák a nem tenyésztési céllal tartott háziállatok ivartalanítási költségének felét. Egyed Zsolt szerint erre azért is szükség van, mert míg "Észak-Kelet-Magyarországon falkákban járnak a kóbor kutyák, addig Ausztrián keresztül lehet úgy menni, hogy egyetlen kóbor állattal sem találkozik az ember".


Hozzászólások