Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.21., szerda (Orsolya)

Nem panaszkodhattak a taxisok karácsonykor

MTI- 2016.12.30. 10:33
713
A sofőrök azt mondják, kifejezetten erős volt a karácsonyi időszak.

Kifejezetten erős karácsonyi időszakról számolt be két taxitársaság is a Világgazdaságnak. A lap pénteki számában azt írta, a taxisok szerint karácsonykor és szilveszterkor "a világ összes taxija nem lenne elég Budapesten".

 

Tamás Miklós, a City Taxi elnöke a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy 850 autójukból egy időben 500-600 volt az utakon, karácsonykor 20-30 százalékkal több fuvarjuk volt, mint egy átlagos napon.
A két ünnep között azonban kiürül a város, mint mondta "fürtökben állnak a kocsik a drosztokon", mert az emberek többsége szabadságon van.

Szilveszterkor viszont tumultusra kell számítani, mert a taxisok munkarendje miatt nem lehet mind az ötezer, regisztrált taxit a főváros útjaira küldeni. Tamás Miklós szerint a megszokott 5-10 perces várakozás helyett akár 20-30 percet is várnia kell annak, aki egyáltalán eléri a fuvarozó diszpécserét, és autót tud rendelni.
Hasonló eredményekről számolt be a gazdasági lapnak a közelmúltban a budapesti piacra lépett Taxify is, ahol novemberhez képest 30 százalékkal nőtt a fuvarszám december első három hetében.
Becsléseik szerint szilveszterkor a csúcsidőszakban 20-40 százalékkal kevesebb taxi is lehet idén Budapest útjain, mint amennyire szükség van.

 

Hozzászólások