Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

"Nyugat-Európa iszlámosítása már befejezett tény" - mondta Harrach Füreden

MTI- 2016.09.08. 13:38
648
"Közép-Európának még van esélye".

A kereszténydemokraták a kettős felelősség üzenetét képviselik migránsügyben: önvédelem és mellette a rászorulók segítése - jelentette ki Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerdai balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

 

A politikus elmondta, a Fidesz-KDNP-pártszövetség évadnyitó balatonfüredi frakcióülését megelőzően a kereszténydemokrata képviselőcsoport külön is ülésezett, a tanácskozásuk napirendjének első helyén pedig a migránsválság szerepelt, amely "valódi nemzeti ügy, pártpolitikán felül álló kérdés".
Migránsügyben az önvédelem Magyarország szuverenitásának, "a kultúránk, az otthonaink, a biztonságunk, az életformánk védelmét jelenti egy terjeszkedő, sőt hódító kultúra képviselőivel szemben" - fogalmazott Harrach Péter, aki szerint "Nyugat-Európa iszlámosítása már befejezett tény", de "Közép-Európának még van esélye". Ezért mondanak határozottan nemet a kényszerbetelepítésre - közölte.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, a párt alelnöke sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülésének kezdete előtt Balatonfüreden 2016. szeptember 7-én.
Forrás:MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Hozzátette ugyanakkor, hogy emellett védelmet is kell nyújtani az üldözötteknek: segíteni kell őket a szülőföldön maradásban, akik pedig már útra keltek, azoknak emberi körülményeket kell biztosítani. Példaként említette, hogy közel-keleti keresztény családok megsegítésére egymilliárd forint támogatást biztosít a kormány.
"Minden migráns valamiképpen áldozat: áldozata az embercsempészeknek, a helyi konfliktusokat előidézőknek és azoknak, akik becsalogatták őket Európába" - fogalmazott.
A frakcióvezetőt kérdezték a vasárnapi munkavégzésről, amellyel kapcsolatban elmondta: a KDNP ősszel törvénymódosítási javaslatot akar benyújtani a parlamentnek a munkavállalók érdekeinek védelme érdekében.

Így például kezdeményeznék, hogy a jelenlegi egy szabad vasárnap helyett kettőt lenne kötelező biztosítani a kereskedelemben dolgozóknak. Emellett javaslatuk szerint vasárnaponként senkit nem lehetne nyolc óránál többet dolgoztatni - ismertette.

 

Hozzászólások