Keresés
-18O
Veszprém
2019.03.24., vasárnap (Gábor, Karina)

Ők kaptak állami kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából

MTI- 2016.08.19. 15:00
794
Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály augusztus 20-a kapcsán.

Az elismerések nagyrabecsülésünket fejezik ki mindazoknak, akik Magyarország érdekében lelkiismeretes, kimagasló színvonalú és eredményes munkát végeznek - fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából adományozott állami kitüntetések átadásán.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tárca vezetője elmondta: a díjazottak olyan teljesítmény nyújtanak, amely túlmutat a mindennapokon, amely példaként állítható mindenki elé. 
A nemzetgazdasági miniszter köszöntőjében kiemelte: a magyar államalapítás ünnepe egyszerre jelenti számunkra nemzetté válásunkat és összetartozásunkat, keresztény gyökereinket, kapcsolódásunkat Európához, de a független és önálló államhoz való ragaszkodásunkat is. Ezeréves történelmünk alatt megélt győzelmeink és kudarcaink, helytállásunk és küzdelmeink, a szabadságunkhoz való ragaszkodásunk és a mindig újrakezdés képessége tesz bennünket a XXI. században is magyar nemzetté - fogalmazott a miniszter a tárca közleménye szerint.


Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át Palkovics Imrének, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnökének.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata elismerésben részesült Deák Miklósné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának nyugalmazott vezetője, Hirth Ferenc, a pécsi Kontakt-Elektro Ipari, Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Modláné Görgényi Ildikó, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal nyugalmazott főigazgató-helyettese, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet volt főigazgatója.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerést Álmosdi Árpád építész, a szolnoki Ártér Építész Műterem Kft. tervezője, Fekete Tibor, a Coop Szolnok Kereskedelmi Zrt. vezérigazgató-helyettese, Kocsis Árpád, a Budapesti Sportiroda Kft. ügyvezető versenyigazgatója, Kocsis István Iván, a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye emődi szervezőlelkészségének lelkésze, Mezei János, a Co-Op Star Kereskedelmi Zrt. kereskedelmi igazgatója, Molnár Lajos Milán, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Riczkó Eleonóra, a kecskeméti Áfeosz Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatója kapott.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést Czecze József nyugalmazott rendőr alezredes, helytörténész, Emőd hagyományainak kutatója vette át a minisztertől.

 

Hozzászólások